Marktplaats (Admarkt)
CPC bedragen in Admarkt instellen
Updated over a week ago

Voor een aantal categorieën hanteert Marktplaats minimale klikprijzen. Deze kunnen per categorie verschillen.

AdCurve geeft de juiste minimale klikprijs per categorie automatisch mee met de advertenties naar Admarkt.

Zo sta je altijd live met je producten

Mocht je producten extra willen promoten of valt de ROI tegen, dan kun je eenvoudig in AdCurve de CPC tarieven aanpassen (omhoog en omlaag). Dit doe je door in AdCurve producten in een andere "bidding groep" te plaatsen.

Opmerking: Er is een verschil van CPC instellingen tussen Admarkt en Google. In Google stel je een CPC bod in (maximum cpc) en in Admarkt stel je het CPC bedrag in. Het werkelijke bod in Google is (meestal) lager, omdat de cpc van nr 2 + € 0,01 wordt genomen. Maw als je CPC bod € 0,60 is, maar het bod van nr 2 is € 0,40, dan is het winnende bod € 0,41. Bij Admarkt biedt je niet, maar betaal je het tarief dat je instelt.

Advies: Pas je biedingen gematigd aan en bekijk de resultaten op dagelijkse basis in AdCurve.

Map producten naar een bidding groep

Volg de volgende stappen:

1. In AdCurve selecteer je Ad Management en ga je naar Admarkt

2. Selecteer producten en map die naar een bidding groep.

3. Bekijk per product welk CPC bod is ingesteld

Selecteer en filter producten op bidding groep

Je kunt eenvoudig een selectie maken van producten in een bidding groep op basis van filters.

Selecteer producten op basis van filters

Geavanceerde optimalisatiemogelijkheden

Bekijk de resultaten van je advertenties in AdCurve en pas (indien nodig) je CPC instellingen aan.

Gebruik onder andere onderstaande voorbeelden om de tarieven te checken en eventueel aan te passen.

1. Manage de eCPC

Bij Admarkt betaal je voor de interne kliks. De uitgaande kliks (kliks naar de webshop) worden niet betaald. Maar die worden wel gemeten. Je kunt dus prima een eCPC berekenen (namelijk de werkelijke kosten gedeeld door het aantal visits).

Maar dat is niet de CPC die je in Admarkt instelt.

Gemiddeld telt Admarkt 7 interne kliks versus 1 uitklik. Maw een CPC in Admarkt van € 0,03 betekent een eCPC van ruwweg € 0,21.

Deze eCPC kan je weer prima relateren aan andere advertentiekanalen.

Bekijk de eCPC van je advertenties