Channels
Marktplaats (Admarkt)
Snel online op Marktplaats (Admarkt)
Updated over a week ago

Adverteren op Marktplaats begint met het installeren van de Marktplaats app in AdCurve.

Tijdens de installatie moet je je login gegevens invoeren, waardoor we dagelijks de exacte kosten per productadvertentie kunnen importeren.

LET OP: Productadvertenties worden alleen getoond in Marktplaats als ze in de juiste categorie staan (gemapt naar de juiste categorie van Admarkt). Adcurve geeft automatisch de minimale klikprijs mee van de betreffende categorie.

Nadat de Marktplaats app geïnstalleerd is, moet je nog een aantal stappen zetten voordat je producten vindbaar zijn op Marktplaats:

1. Map producten naar de juiste categorie

2. Stel de klikprijs in voor je producten

3. Controleer de kostenkoppeling

AdCurve heeft een API koppeling met Admarkt. Dat betekent dat er GEEN product feed (XML) is. Wijzigingen van producten worden automatisch gesynchroniseert met AdMarkt. Het kan soms even duren (30 min tot een uur) voordat aanpassingen zijn verwerkt en live staan.

Hieronder worden de 3 stappen nader toegelicht om snel live te staan met je producten op Admarkt.

1. Map producten naar de juiste categorie
Marktplaats heeft ruim 2.000 categorieën. Het kan dus bewerkelijk zijn om deze producten naar de juiste categorie te mappen. Mappen van producten naar categorieën in AdCurve is heel eenvoudig. Meer informatie over het mappen van producten naar een categorie vind je hier.

2. Stel de klikprijs in voor je producten
Martkplaats hanteert minimale klikprijzen (cpc) per categorie. De minimale cpc variëert, afhankelijk van de rubriek.

Klik hier voor het overzicht van rubrieken en de bijbehorende minimale klikprijs per begin mei 2016.

AdCurve stuurt automatisch de minimale klikprijs per categorie mee naar Marktplaats wanneer het product gemapt is naar een Marktplaats categorie. Hier hoef je dus zelf niets voor te doen. Alle advertenties met een Marktplaats categoie zullen daardoor getoond worden.

Wat gebeurt er als er geen minimale klikprijs is ingevoerd?

Als er geen of een te lage cpc is ingevoerd, wordt de automatisch de minimale bieding van de categorie gebruikt.

Hoe stel je een hogere klikprijs in?

AdCurve biedt de mogelijkheid om op basis van rules klikprijzen in te stellen die hoger zijn dan de minimale klikprijzen per categorie. Daarmee worden je producten beter vindbaar op Marktplaats. Het artikel met een uitleg over hoe je kliikprijzen kunt instellen, vind je hier.
​
3. Controleer de kostenkoppeling

AdCurve maakt tijdens de installatie een koppeling met jouw Marktplaats account. Op basis van deze koppeling haalt AdCurve iedere dag de kosten op van al je advertenties bij Admarkt. Deze kosten worden in de ochtend verwerkt en zichtbaar in AdCurve. Op basis van de inzochten van kosten en omzet per advertentie, kun je jouw Marktplaats campagne optimaliseren.

Selecteer het Admarkt kanaal in het menu en ga vervolgens naar Publisher Settings / Connection. Daar kun je controleren of de kostenkoppeling actief is.

Contacteer Marktplaats voor vragen
(http://www.marktplaatszakelijk.nl/admarkt/).